Bramborové pirohy se slaninou
390 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,8litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůPšeničná krupice
- 140gramůVepřové škvarky
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
99 mg
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme, horké oloupeme a po vychladnutí umeleme. Do brambor uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme mouku, krupici, sůl, prolisovaný česnek a 1/4 drobně pokrájených vepřových škvarků. Vypracujeme kompaktní těsto, ze kterého na válu podsypaném hladkou moukou vyválíme placku, vykrájíme z ní čtverce 7x7 cm, naplníme dílem škvarků, přehneme do trojúhelníku, okraje pevně stiskneme. Pirohy smažíme ve vyšší vrstvě sádla z obou stran dozlatova. Před podáváním je necháme teplém místě na ubrousku okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.