Bramborové placky s vinnou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
- 800gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nahrubo nakrájíme. Vaříme je v osolené vodě 20 minut, scedíme, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mouku, vše uhněteme do hladkého těsta, osolíme, opepříme.
- 2Z těsta vytvarujeme asi centimetr silné placičky, v pánvi na rozehřátém oleji a 20 g másla placky smažíme (po každé straně asi 3 minuty).
- 3Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na zbylém rozehřátém másle. Zalijeme červeným vínem, přidáme cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, svaříme na polovinu.
- 4Placičky podáváme s vinnou omáčkou a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.