Bramborové placky zapečené

45 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
217 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, nakrájíme nahrubo a povaříme ve vroucí vodě 15 minut. Scedíme, překlopíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, máslo, vejce a žloutky. Promícháme a vypracujeme těsto.
  • 2
    Plech pomažeme máslem nebo vysteleme pečícím papírem. Z těsta vytvoříme menší placičky, vyskládáme je vedle sebe na plech a na každou položíme pláteček anglické slaniny. V troubě zapékáme přibližně 10 minut, až bude slanina křupavá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.