Bramborové placky ze Slezska
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůPovidla švestková
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme a opepříme. Vmícháme vejce, smetanu a mouku. Vypracujeme tekutější těsto.
- 2Sádlo rozpálíme a smažíme na něm malé placičky. Potřeme je máslem a povidly a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 12. 2016
Bramborové placky ze Slezska
Placky jsou opravdu dobré.