Bramborové plátky pečené na pivu
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
185 mg
Postup přípravy
- 1Pažitku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme.
- 2Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj plátky brambor, potřeme je olejem smíchaným s pivem a v troubě, kterou jsme si předehřáli na 200 stupňů, je upečeme doměkka. Během pečení plátky obracíme.
- 3Upečené bramborové plátky osolíme, promícháme s nakrájenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.