Bramborové pokušení
80 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 2kusyCibule červená
- 400gramůAnčovičky konzervované
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 2Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 3Ančovičky necháme okapat, marinádu z konzervy zachytíme a odložíme stranou. Ančovičky překrojíme na poloviny.
- 4Do zapékací mísy vložíme špalíčky brambor, navrch dáme vrstvu červené cibule, na ni ančovičky a ty nakonec překryjeme zbytkem brambor.
- 5Takto připravený nákyp zalijeme marinádou z ančoviček a smetanou, posypeme strouhankou a navrch klademe kousky másla. Vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Po 30 minutách pečení formu vyjmeme a nákyp posypeme nastrouhaným ementálem.
- 6Po upečení nákyp servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.