Bramborové pokušení

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 2
    Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  • 3
    Ančovičky necháme okapat, marinádu z konzervy zachytíme a odložíme stranou. Ančovičky překrojíme na poloviny.
  • 4
    Do zapékací mísy vložíme špalíčky brambor, navrch dáme vrstvu červené cibule, na ni ančovičky a ty nakonec překryjeme zbytkem brambor.
  • 5
    Takto připravený nákyp zalijeme marinádou z ančoviček a smetanou, posypeme strouhankou a navrch klademe kousky másla. Vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Po 30 minutách pečení formu vyjmeme a nákyp posypeme nastrouhaným ementálem.
  • 6
    Po upečení nákyp servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.