Bramborové preclíky sypané mákem
70 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 4decilitryVoda pitná
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMléko polotučné
- 4lžíceMák - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Brambory omyjeme, dáme do vody a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, oloupeme a horké jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim téměř všechnu polohrubou mouku, žloutek, sůl, pepř, prášek do pečiva a mléko. Těsto dobře promícháme, dáme ho na zbytkem mouky pomoučený vál a dobře ho propracujeme. Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 7 cm. Z něj nakrájíme stejné dílky, silné asi 4 cm. Z každého dílku vyválíme tenký váleček, který stočíme do tvaru preclíku.
- 2Preclíky poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme nahusto mákem. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 180°C přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.