Bramborové pyré s křenem

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Vápník
116 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory propícháme vidličkou, urovnáme na plech vyložený alobalem a pečeme v silně vyhřáté troubě 45-60 minut doměkka.
  • 2
    Po vychladnutí upečené brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kuchyňského robotu a za postupného přilévání oleje a smetany (150 ml) zpracujeme na hladké pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Nakonec do pyré vmícháme smetanový křen.
  • 4
    Podáváme polité trochou smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.