Bramborové pyré s křenem
70 min.
Ingredience
- 1100gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceKřen smetanový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Vápník
116 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory propícháme vidličkou, urovnáme na plech vyložený alobalem a pečeme v silně vyhřáté troubě 45-60 minut doměkka.
- 2Po vychladnutí upečené brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kuchyňského robotu a za postupného přilévání oleje a smetany (150 ml) zpracujeme na hladké pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Nakonec do pyré vmícháme smetanový křen.
- 4Podáváme polité trochou smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.