Bramborové pyré s mákem
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 150mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMák mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka brambory ve slupce. Po uvaření je necháme trochu zchladnout, potom je oloupeme a rozmixujeme na jemné pyré s máslem a vlažným mlékem. Osolíme a opepříme.
- 2Mák umeleme a přimícháme do bramborového pyré. Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.