Bramborové pyré s řepou
30 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 100gramůŘepa žlutá
- 500mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůŠalotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory a řepu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme do měkka. Slijeme vodu, přilijeme teplé mléko a šťouchadlem rozmačkáme. Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým máslem a osmahneme do zlatova. Opepříme, přimícháme k bramborovému pyré, rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.