Bramborové rizoto
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůKrůtí prsa
- 7kusůBrambory
- 2hrnkyRýže loupaná
- 1špetkaKoření grilovací
- 1kusRajčata
- 1lžíceKečup
- 1lžíceOlej stolní
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 1hrnekMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s olejem, kečupem, prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem a ochutíme grilovacím kořením. Necháme chvíli odležet.
- 2Mezitím orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou papriku a žampiony, osmahneme, přidáme masovou směs a krátce podusíme.
- 3Brambory nakrájíme na hranolky, rýži uvaříme.
- 4Poté do pekáče navrstvíme postupně brambory, rýži a masovou směs. Zalijeme mlékem, přidáme kousky másla, posypeme nastrouhaným parmazánem a asi 30min zapečeme v rozehřáté troubě.
- 5Dozdobíme rajčetem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.