Bramborové rösti
20 min.
Ingredience
- 30gramůCibulka jarní
- 400gramůBrambory
- 120gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůSolamyl
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky, vsypeme do misky, přidáme vejce, Solamyl a promícháme. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory s cibulí přisypeme do misky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborovou směs, vkládáme do pánve a smažíme zvolna 3 minuty. Rösti obrátíme, smažíme další asi 2 minuty.
- 3Podáváme ještě teplé jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.