Bramborové rösti křenové

18 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
694 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, rozstrouháme nahrubo, bílou část jarní cibulky posekáme nadrobno, křen strouháme na jemno. Nastrouhané brambory dobře vymačkáme, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, křen, smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Děrovanou lžící vyjmeme rösti z pánve, necháme okapat v papírové utěrce, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.