Bramborové rösti se slaninou
45 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 80gramůAnglická slanina
- 100gramůCibule
- 120gramůPaprika zelená
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na nudličky, papriku bez jádřince na tenké proužky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté brambory scedíme a důkladně vymačkáme. Vrátíme je zpět do mísy, přisypeme cibuli, papriku, slaninu, posypeme mletou paprikou, solí, pepřem a dobře promícháme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, obracečkou uhladíme a smažíme zvolna asi 15 minut. Placku obrátíme, následně smažíme dalších 10 minut.
- 3Placku krájíme na čtverečky a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.