Bramborové rösti se slaninou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na nudličky, papriku bez jádřince na tenké proužky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté brambory scedíme a důkladně vymačkáme. Vrátíme je zpět do mísy, přisypeme cibuli, papriku, slaninu, posypeme mletou paprikou, solí, pepřem a dobře promícháme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, obracečkou uhladíme a smažíme zvolna asi 15 minut. Placku obrátíme, následně smažíme dalších 10 minut.
  • 3
    Placku krájíme na čtverečky a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.