Bramborové šišky s masem smažené
25 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 500gramůDrůbeží maso vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCibule
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůStrouhanka
- 200gramůZelí kysané
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, cibuli nakrájíme nadrobno, vařené maso umeleme na masovém strojku. V pánvi rozhřejeme lžíci sádla, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, promícháme, orestujeme, přidáme k masu brambory, znovu promícháme, osolíme, opepříme a dobře prohřejeme. Z takto připravené hmoty tvarujeme menší šišky, které obalíme v hrubé mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a smažíme na něm noky ze všech stran dozlatova. Rozdělíme na talíře a podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.