Bramborové šišky s masem smažené

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, cibuli nakrájíme nadrobno, vařené maso umeleme na masovém strojku. V pánvi rozhřejeme lžíci sádla, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, promícháme, orestujeme, přidáme k masu brambory, znovu promícháme, osolíme, opepříme a dobře prohřejeme. Z takto připravené hmoty tvarujeme menší šišky, které obalíme v hrubé mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a smažíme na něm noky ze všech stran dozlatova. Rozdělíme na talíře a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.