Bramborové šišky s meruňkovým krémem

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory ve slupce, uvařené je scedíme, necháme vychladnout, potom oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na moukou posypaný vál. K bramborám přidáme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj celé vejce, rukou trochu promícháme, přimícháme tvaroh, osolíme a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na ruce. Z těsta rukama vytvoříme dlouhý vál silný 3 cm. Z dlouhého válu nožem uřízneme 7 cm dlouhou šišku.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu a do vařící položíme šišky, které povaříme asi 8 minut. Až vyplavou na hladinu, jsou uvařené. Vybereme je z vody, dáme do misky, kam přidáme na kostky nakrájené máslo, vařečkou promícháme, aby se šišky promastily máslem, potom je posypeme strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem, zase zamícháme, naaranžujeme na mělké talíře a přidáme meruňkový krém.
  • 3
    Krém: Meruňky umyjeme, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, dáme je do hrnce, zalijeme vodou, vysypeme cukr, vanilkový cukr a povaříme do úplného změknutí. Uvařené necháme vychladnout, můžeme rozmixovat,ale nemusíme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka vmícháme do vychladlých meruněk.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.