Bramborové šišky s meruňkovým krémem
38 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůTvaroh měkký
- Krém
- 500gramůMeruňky
- 150gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2decilitryVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůStrouhanka
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory ve slupce, uvařené je scedíme, necháme vychladnout, potom oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na moukou posypaný vál. K bramborám přidáme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj celé vejce, rukou trochu promícháme, přimícháme tvaroh, osolíme a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na ruce. Z těsta rukama vytvoříme dlouhý vál silný 3 cm. Z dlouhého válu nožem uřízneme 7 cm dlouhou šišku.
- 2Do hrnce nalijeme vodu a do vařící položíme šišky, které povaříme asi 8 minut. Až vyplavou na hladinu, jsou uvařené. Vybereme je z vody, dáme do misky, kam přidáme na kostky nakrájené máslo, vařečkou promícháme, aby se šišky promastily máslem, potom je posypeme strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem, zase zamícháme, naaranžujeme na mělké talíře a přidáme meruňkový krém.
- 3Krém: Meruňky umyjeme, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, dáme je do hrnce, zalijeme vodou, vysypeme cukr, vanilkový cukr a povaříme do úplného změknutí. Uvařené necháme vychladnout, můžeme rozmixovat,ale nemusíme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka vmícháme do vychladlých meruněk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.