Bramborové strouhání s květákem a uzeninou

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a na růžičky rozebereme květák a ve slané vodě uvaříme doměkka.
  • 2
    Ve slupce uvaříme brambory, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.
  • 3
    Nastrouháme tvrdý sýr. Sýr a brambory promícháme. Na kostičky nakrájíme uzeninu a rajčata omyjeme a na plátky nakrájíme.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme a dno vyložíme květákem. Na květák poklademe uzeninu, osolíme a opepříme.
  • 5
    Okořeníme kmínem, rozložíme plátky rajčat. Poslední vrstvu tvoří brambory smíchané se sýrem.
  • 6
    Osolíme a opepříme, zalijeme sladkou smetanou a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.