Bramborové strouhání s květákem a uzeninou
60 min.

Ingredience
- 4kusyBrambory
- 3kusyRajčata
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSalám měkký
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a na růžičky rozebereme květák a ve slané vodě uvaříme doměkka.
- 2Ve slupce uvaříme brambory, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.
- 3Nastrouháme tvrdý sýr. Sýr a brambory promícháme. Na kostičky nakrájíme uzeninu a rajčata omyjeme a na plátky nakrájíme.
- 4Zapékací mísu vymažeme a dno vyložíme květákem. Na květák poklademe uzeninu, osolíme a opepříme.
- 5Okořeníme kmínem, rozložíme plátky rajčat. Poslední vrstvu tvoří brambory smíchané se sýrem.
- 6Osolíme a opepříme, zalijeme sladkou smetanou a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.