Bramborové taštičky plněné zelím
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 60gramůTuk
- 1lžíceCukr krupice
- 3lžíceVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůStrouhanka
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
17 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.
- 2Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto.
- 3Očistíme a nakrouháme zelí. Tuk rozehřejeme, necháme zkaramelizovat cukr a přidáme zelí, sůl a pepř. Podlijeme a 20 minut pozvolna dusíme. Zalijeme vínem a necháme zcela vydusit. Až je zelí měkké, necháme vychladnout.
- 4Vyválíme těsto na 0.5cm a nakrájíme na čtverce 8x8 cm.
- 5Do středu každého čtverce dáme lžíci zelné náplně. Přeložíme a stiskneme pevně kraje.
- 6Taštičky dáme do osolené vařící vody. Po 10 minutách vyplavou na povrch. Zcedíme a dáme na mísu.
- 7Podáváme s osmaženou strouhankou na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.