Bramborové taštičky plněné zelím

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
17 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto.
  • 3
    Očistíme a nakrouháme zelí. Tuk rozehřejeme, necháme zkaramelizovat cukr a přidáme zelí, sůl a pepř. Podlijeme a 20 minut pozvolna dusíme. Zalijeme vínem a necháme zcela vydusit. Až je zelí měkké, necháme vychladnout.
  • 4
    Vyválíme těsto na 0.5cm a nakrájíme na čtverce 8x8 cm.
  • 5
    Do středu každého čtverce dáme lžíci zelné náplně. Přeložíme a stiskneme pevně kraje.
  • 6
    Taštičky dáme do osolené vařící vody. Po 10 minutách vyplavou na povrch. Zcedíme a dáme na mísu.
  • 7
    Podáváme s osmaženou strouhankou na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.