Bramborové trubičky se škvarky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůVepřové škvarky
- 200gramůBrambory vařené
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
26 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory nastrouháme, osolíme a smícháme s vejci a moukou. Vypracujeme tužší těsto.
- 2Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní desce plát silný asi 5 mm.
- 3Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmažíme spolu se škvarky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme. Necháme vychladnout.
- 4Směs naneseme na rozválené těsto, které pevně zavineme. Nakrájíme asi 5 cm dlouhé trubičky. Urovnáme je na plech, potřeme sádlem ze škvarků a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení trubičky potíráme zakysanou smetanou.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.