Bramborové trubičky se škvarky

60 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
26 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory nastrouháme, osolíme a smícháme s vejci a moukou. Vypracujeme tužší těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní desce plát silný asi 5 mm.
  • 3
    Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmažíme spolu se škvarky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme. Necháme vychladnout.
  • 4
    Směs naneseme na rozválené těsto, které pevně zavineme. Nakrájíme asi 5 cm dlouhé trubičky. Urovnáme je na plech, potřeme sádlem ze škvarků a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení trubičky potíráme zakysanou smetanou.
  • 5
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.