Bramborové zahýbance se zelím
65 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůZelí kysané
- 2lžičkySůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 2lžíceHusí sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory dáme vařit s 1.5 l vody. Vaříme je přibližně 25 minut, pak je scedíme a když vychladnou, oloupeme je, nastrouháme a dáme do mísy.
- 2Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na kostičky, anglickou slaninu na tenké proužky. V menším kastrolu si vysmažíme slaninu dozlatova, pak na ni dáme kysané zelí, podle chuti sůl, cukr a pepř. Promícháme a pod pokličkou podusíme přibližně 5-8 minut. Necháme ho pak vychladnout. Zelí rozdělíme na 4 díly.
- 3K bramborům přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl (1 lžičku), mléko a na podsypaném vále vypracujeme tužší vláčné těsto. Potom těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme 1 placku o síle cca 1 cm.
- 4Na 1/2 každé placky dáme 1/4 zelí, placku přehneme a okraje slepíme stlačením k sobě.
- 5Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Placky pečeme přibližně 8-10 minut, pak je otočíme a pečeme dalších 8-10 minut. Pečeme při 190-200°C.
- 6Upečené zahýbance by mít zlatohnědou barvu. Každou placku dáme na talíř, potřeme roztopeným husím sádlem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.