Bramborové závitky se slaninou a chřestem
60 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2,2kilogramyChřest zelený
- 150gramůAnglická slanina
- Bylinkové máslo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
39 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pečlivě očištěné brambory dáme vařit do osolené vody. Chřest opláchneme, oloupeme a uvaříme do měkka se lžičkou cukru a necháme okapat. Uvařené brambory opatrně oloupeme a každou z nich obalíme plátkem slaniny a zajistíme párátkem. Takto připravené brambory pečeme na pánvi. Okapaný chřest urovnáme s opečenými brambory na talíře a přelijeme bylinkovým máslem. Podáváme teplé.
- 2Bylinkové máslo:
- 3Do rozpuštěného másla vsypeme sekané bylinky: estragon, bazalku a petrželku. Důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku do servírování pokrmu udržujeme v teple.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.