Bramborovo-masový nákyp
65 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 4kusyPaprika zelená
- 4kusyŠalotka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceřepkový olej
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Feta
- 4lžíceTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky. Papriky rozpůlíme, očistíme a omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Šalotky oloupeme a nasekáme.
- 2Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme a nakrájíme na plátky.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm šalotku, pak přidáme maso a opečeme společně s paprikou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 4Do vymaštěné zapékací misky střídavě vrstvíme brambory a masovou směs. Fetu rozdrobíme, smícháme s tymiánem a sýrem, nákyp posypeme. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.