Bramborovo-masový nákyp

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky. Papriky rozpůlíme, očistíme a omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Šalotky oloupeme a nasekáme.
  • 2
    Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm šalotku, pak přidáme maso a opečeme společně s paprikou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 4
    Do vymaštěné zapékací misky střídavě vrstvíme brambory a masovou směs. Fetu rozdrobíme, smícháme s tymiánem a sýrem, nákyp posypeme. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.