Bramborovo-sýrové noky
36 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 6kusůVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyMuškátový oříšek
- 200gramůSýr Eidam uzený 45%
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 30gramůPažitka
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Ještě horké scedíme a rozmačkáme. V míse smícháme mouku, sůl, vejce a mléko, muškátový oříšek, strouhaný uzený sýr a nakonec bramborovou hmotu a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme silnější válečky, které nožem nasekáme na noky. Vaříme v osolené vodě 6 minut, vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.
- 2Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.