Bramborový falafel

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sladké brambory uvaříme do měkka. Scedíme a odložíme stranou.
  • 2
    Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme česnek, kmín a koriandr. 2 minuty smažíme (do uvolnění aroma). Přidáme rajčatovou pastu a smažíme další cca 3 - 4 minuty, dokud nezíská tmavě červenou barvu. Poté do směsi vložíme fazole.
  • 3
    Brambory rozmixujeme spolu s koriandrem, pastou tahini a citrónovou šťávou. Přidáme fazolovou směs, nahrubo rozmixujeme. Z vytvořené směsi tvarujeme malé placičky, které obalujeme v mouce. Vložíme do ledničky a chladíme cca 30 minut.
  • 4
    Placičky vložíme pod středně rozpálený gril a opékáme z každé strany 3 - 4 minuty do křupava, pod gril vložíme libanonský chléb a rovněž rozpečeme. Na ještě horký chléb naneseme humus, poklademe ledovým salátem, polníčkem a červenou cibulí. Do každého chleba vložíme 3 placičky, pokapeme citrónovou šťávou a pevně zamotáme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.