Bramborový falafel
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůHumus
- 400gramůBrambory
- 5gramůKmín drcený
- 3gramyKoriandr mletý
- 30gramůRajčatová pasta
- 400gramůFazole červené sterilované
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 20gramůOmáčka Tahini
- 70gramůCitronová šťáva
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůSalát ledový
- 100gramůSalát Polníček
- 1kusČesnek
- 450gramůChléb Pita
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sladké brambory uvaříme do měkka. Scedíme a odložíme stranou.
- 2Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme česnek, kmín a koriandr. 2 minuty smažíme (do uvolnění aroma). Přidáme rajčatovou pastu a smažíme další cca 3 - 4 minuty, dokud nezíská tmavě červenou barvu. Poté do směsi vložíme fazole.
- 3Brambory rozmixujeme spolu s koriandrem, pastou tahini a citrónovou šťávou. Přidáme fazolovou směs, nahrubo rozmixujeme. Z vytvořené směsi tvarujeme malé placičky, které obalujeme v mouce. Vložíme do ledničky a chladíme cca 30 minut.
- 4Placičky vložíme pod středně rozpálený gril a opékáme z každé strany 3 - 4 minuty do křupava, pod gril vložíme libanonský chléb a rovněž rozpečeme. Na ještě horký chléb naneseme humus, poklademe ledovým salátem, polníčkem a červenou cibulí. Do každého chleba vložíme 3 placičky, pokapeme citrónovou šťávou a pevně zamotáme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.