Bramborový guláš s červenou čočkou a hříbky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou čočku v rendlíku zalijeme vodou, přidáme stroužek česneku, bobkový list a čočku uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut. Pak čočku scedíme. Očitěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěný stroužek česneku utřeme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kroužky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na středně velké kostičky.
  • 2
    Mrkev a brambory dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 15 minut. V pánvi rozehřátém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne zlátnout, přimcháme k ní hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, pak k ní přimícháme mletou sladkou i pálivou papriku, pak vše postupně přimícháme do vařených brambor, přidáme uvařenou čočku a společně pomalu vaříme dalších 5-10 minut. Guláš dochutíme česnekem, kečupem a solí.
  • 3
    Guláš podáváme teplý, když ho odložíme po vychladnutí do lednice, je výborný i na druhý den.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.