Bramborový guláš s červenou čočkou a hříbky
60 min.
Ingredience
- Jíška
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika pálivá mletá
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na dochucení
- 1stroužekČesnek
- 2lžícekečup jemný Hellmann´s
- 0,25špetkaSůl
- Vařená čočka
- 30gramůČočka červená
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- Základ
- 200gramůBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín celý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou čočku v rendlíku zalijeme vodou, přidáme stroužek česneku, bobkový list a čočku uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut. Pak čočku scedíme. Očitěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěný stroužek česneku utřeme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kroužky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na středně velké kostičky.
- 2Mrkev a brambory dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 15 minut. V pánvi rozehřátém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne zlátnout, přimcháme k ní hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, pak k ní přimícháme mletou sladkou i pálivou papriku, pak vše postupně přimícháme do vařených brambor, přidáme uvařenou čočku a společně pomalu vaříme dalších 5-10 minut. Guláš dochutíme česnekem, kečupem a solí.
- 3Guláš podáváme teplý, když ho odložíme po vychladnutí do lednice, je výborný i na druhý den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.