Bramborový guláš s kapustou a bůčkem
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůBrambory
- 250gramůKapusta hlávková
- 250gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaMajoránka
- 80gramůSádlo škvařené
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
54 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý vepřový bůček nakrájíme na kostky, v kastrole podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka.
- 2Ve větším kastrole na polovině sádla osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme krátce povařenou, na nudličky nakrájenou kapustu, měkký bůček a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Podlijeme a dusíme, dokud brambory nezměknou.
- 3Potom pokrm zahustíme jíškou připravenou ze zbylého sádla a hladké mouky, přidáme utřený česnek, okořeníme majoránkou a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.