Bramborový kebab se skopovým masem
80 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1000gramůBrambory
- 50gramůAnglická slanina
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 250gramůSkopová kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 200gramůPárky jemné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z brambor vybereme ty nejmenší, oloupeme je a povaříme ve vodě tak, aby zůstaly poloměkké. Vodu slijeme.
- 2Plátky slaniny opečeme a rozkrojíme vždy na čtyři kousky. Na výpeku ze slaniny mírně podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na kostky nakrájené skopové maso a na kousky nakrájené párky.
- 3Předvařené brambory, cibuli, maso a párky vložíme do kastrolu, přidáme očištěné žampiony, polijeme rozpuštěným máslem a zprudka osmahneme. Směs osolíme a opepříme.
- 4Zvlášť uvaříme zbylé velké brambory a po uvaření je nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Na brambory navršíme kebab a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.