Bramborový kibbeh

80 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme brambory nakrájené na kostičky ve slané vodě. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
  • 2
    Bulgur v míse zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat asi 30 minut.
  • 3
    Uvařené brambory rozmačkáme a do nich přidáme nabobtnalý Bulgur, dvě našlehaná vejce, rozpuštěné máslo, špetku římského kmínu, špetku koriandru, nastrouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme.
  • 4
    Hotové těsto rozdělíme na osm dílů a z nich vytvoříme osm placiček. Necháme odpočinout a mezitím připravíme náplň.
  • 5
    Na trošce oleje restujeme jehněčí mleté maso, když pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a opákáme asi 4 minuty.
  • 6
    Aby se maso nepřichytávalo, podléváme zeleninovým vývarem a dusíme další 3 minuty. Do náplně přidáme sušené meruňky, piniové oříšky, nastrouhaný muškátový oříšek, nakrájený koriandr a mletou skořici.
  • 7
    Dusíme ještě asi pět minut, dokud se veškerý vývar nevstřebá. Směs sundáme z ohně a ještě teplou rozdělíme na připravené placičky.
  • 8
    Směs do placiček zabalíme a vytvoříme uzavřené šišky.
  • 9
    Rozpálíme olej a v něm šišky smažíme dozlatova.
  • 10
    Vysušíme v papírové utěrce přebytečný tuk a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.