Bramborový kibbeh
80 min.
Ingredience
- náplň
- 1kusCibule
- 180gramůJehněčí maso mleté
- 30gramůMeruňky sušené
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1šálekVývar zeleninový
- 1lžíceOříšky piniové
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůBulgur
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaKmín římský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř 4 barev
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 350gramůBrambory
- 400mililitrůVoda pitná
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme brambory nakrájené na kostičky ve slané vodě. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
- 2Bulgur v míse zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat asi 30 minut.
- 3Uvařené brambory rozmačkáme a do nich přidáme nabobtnalý Bulgur, dvě našlehaná vejce, rozpuštěné máslo, špetku římského kmínu, špetku koriandru, nastrouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme.
- 4Hotové těsto rozdělíme na osm dílů a z nich vytvoříme osm placiček. Necháme odpočinout a mezitím připravíme náplň.
- 5Na trošce oleje restujeme jehněčí mleté maso, když pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a opákáme asi 4 minuty.
- 6Aby se maso nepřichytávalo, podléváme zeleninovým vývarem a dusíme další 3 minuty. Do náplně přidáme sušené meruňky, piniové oříšky, nastrouhaný muškátový oříšek, nakrájený koriandr a mletou skořici.
- 7Dusíme ještě asi pět minut, dokud se veškerý vývar nevstřebá. Směs sundáme z ohně a ještě teplou rozdělíme na připravené placičky.
- 8Směs do placiček zabalíme a vytvoříme uzavřené šišky.
- 9Rozpálíme olej a v něm šišky smažíme dozlatova.
- 10Vysušíme v papírové utěrce přebytečný tuk a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.