Bramborový koláč s hrozinkami a masem
90 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 600gramůHovězí maso vařené
- 2kusyCibule
- 150gramůHrozinky
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2decilitryBujón hovězí
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle. Dáme je do mísy, osolíme a promícháme.
- 2Uvařené hovězí maso pomeleme a masovém strojku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Hrozinky omyjeme a necháme odkapat.
- 3V pánvi si rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova. Přidáme k ní pomleté maso, hrozinky, sůl, pepř, tymián, chilli, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Maso dusíme za stálého míchání asi 7 minut.
- 4Do pečící mísy vymazané olejem dáme 1/2 prolisovaných brambor. Na ně vložíme podušené hovězí maso i se šťávou a zakryjeme ho zbývající 1/2 brambor.
- 5Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut při 180 °C dozlatova.
- 6Horký koláč nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.