Bramborový koláč s mletým hovězím masem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, celer, mrkev a 3 minuty smažíme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně smažíme.
  • 2
    Přisypeme mouku, zamícháme a zahříváme 1 minutu. Přidáme vývar, rajský protlak, worcesterskou omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání podusíme.
  • 3
    Ve slané vodě uvaříme doměkka oloupané brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr.
  • 4
    Do zapékací misky dáme masovou směs a zakryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 2. 10. 2016
Bramborový koláč s mletým hovězím masem
Tomuto jídlu doma říkáme pastýřský koláč a máme ho rádi. Když jsem zalila maso vývarem, trochu jsem se lekla, protože to hodně zřídlo, ale bez pokličky se tekutina během určené doby vyvařila a vše pak bylo v pořádku. Část nastrouhaného čedaru jsem si nechala na závěrečné posypání, aby se vytvořila krusta. Hodnotím kladně 🙂