Bramborový koláč s mletým hovězím masem
80 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso mleté
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůCibule
- 50gramůCeler řapíkatý
- 120gramůMrkev kořen
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 0,5gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- Bramborová kaše
- 750gramůBrambory
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko polotučné
- 125gramůSýr Čedar
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, celer, mrkev a 3 minuty smažíme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně smažíme.
- 2Přisypeme mouku, zamícháme a zahříváme 1 minutu. Přidáme vývar, rajský protlak, worcesterskou omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání podusíme.
- 3Ve slané vodě uvaříme doměkka oloupané brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr.
- 4Do zapékací misky dáme masovou směs a zakryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 2. 10. 2016
Bramborový koláč s mletým hovězím masem
Tomuto jídlu doma říkáme pastýřský koláč a máme ho rádi. Když jsem zalila maso vývarem, trochu jsem se lekla, protože to hodně zřídlo, ale bez pokličky se tekutina během určené doby vyvařila a vše pak bylo v pořádku. Část nastrouhaného čedaru jsem si nechala na závěrečné posypání, aby se vytvořila krusta. Hodnotím kladně 🙂