Bramborový koláč s tuňákem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory nastrouháme nabo rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Šalotky oloupeme, pokrájíme na osminky, klobásu chorizo rozkrájíme na tenké plátky, obě papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé proužky, tuňáka vyklopíme z konzervy a trochu rozmělníme vidličkou, nakládané plátky oliv scedíme.
  • 2
    Z bramborového těsta vytvarujeme kruhovou placku, trochu vyvýšíme okraje. Dno potřeme passatou, ostatní suroviny promícháme a rozložíme na koláč. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme podle chuti. Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme koláč, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 45 minut. Přibližně v polovině pečení sundáme alobal a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.