Bramborový koláč s tuňákem
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůŠalotka
- 100gramůKlobása Chorizo
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůPaprika zelená
- 40gramůOlivy nakládané
- 120gramůPassata (drcená rajčata)
- 180gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 15gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory nastrouháme nabo rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Šalotky oloupeme, pokrájíme na osminky, klobásu chorizo rozkrájíme na tenké plátky, obě papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé proužky, tuňáka vyklopíme z konzervy a trochu rozmělníme vidličkou, nakládané plátky oliv scedíme.
- 2Z bramborového těsta vytvarujeme kruhovou placku, trochu vyvýšíme okraje. Dno potřeme passatou, ostatní suroviny promícháme a rozložíme na koláč. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme podle chuti. Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme koláč, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 45 minut. Přibližně v polovině pečení sundáme alobal a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.