Bramborový koláč se škvarky

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory očistíme, nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, přisypeme mouku, přilijeme smetanu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a vmícháme mleté škvarky. Vypracujeme bramborové těsto, které rozprostřeme na tukem pomazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1/2 hodiny, až těsto zezlátne. Koláč vyndáme, ještě teplý potřeme sádlem a nakrájíme na čtverečky.
  • 2
    Koláč upravíme na velký talíř a doplníme kysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.