Bramborový koláč se škvarky
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůSádlo škvařené
- 250gramůSmetana zakysaná 14%
- 150gramůVepřové škvarky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Syrové brambory očistíme, nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, přisypeme mouku, přilijeme smetanu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a vmícháme mleté škvarky. Vypracujeme bramborové těsto, které rozprostřeme na tukem pomazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1/2 hodiny, až těsto zezlátne. Koláč vyndáme, ještě teplý potřeme sádlem a nakrájíme na čtverečky.
- 2Koláč upravíme na velký talíř a doplníme kysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.