Bramborový koláč se špenátem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme 250 ml vody, 4 polévkové lžíce oleje, špetku soli, cukr a mouku a rozdrobené droždí. Vše zpracujeme do těsta a necháme kynout na teplém místě.
  • 2
    Brambory oloupeme a uvaříme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát nasekáme na kousky. Vejce smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.
  • 3
    Nyní rozválíme těsto a dáme na tukem vymaštěný plech.
  • 4
    Brambory nakrájené na kostičky smícháme se špenátem a rovnoměrně rozložíme na koláč. To vše obložíme rajčaty a zalijeme smetanovo-vaječným krémem.
  • 5
    Nyní už jen stačí dát do trouby a 35 minut péci na 225 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.