Bramborový koláč se špenátem
70 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 15gramůDroždí
- 250gramůRajčata
- 500gramůBrambory
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůZakysaná smetana
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 1,25litryVoda pitná
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme 250 ml vody, 4 polévkové lžíce oleje, špetku soli, cukr a mouku a rozdrobené droždí. Vše zpracujeme do těsta a necháme kynout na teplém místě.
- 2Brambory oloupeme a uvaříme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát nasekáme na kousky. Vejce smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.
- 3Nyní rozválíme těsto a dáme na tukem vymaštěný plech.
- 4Brambory nakrájené na kostičky smícháme se špenátem a rovnoměrně rozložíme na koláč. To vše obložíme rajčaty a zalijeme smetanovo-vaječným krémem.
- 5Nyní už jen stačí dát do trouby a 35 minut péci na 225 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.