Bramborový koláč se sýrem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto si rozdělíme na polovinu a jednu polovinu těsta si vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu, na dno dáme vrstvu brambor nakrájených na slabé plátky a pokračujeme vrstvou cibule nakrájené nadrobno, posypeme nastrouhaným sýrem ementálem, každou vrstvu osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou.
  • 2
    Vyválíme těsto z druhé poloviny a přikryjeme tím směs, okraje stiskneme aby se nám směs nevytekla.
  • 3
    Dáme do vyhřáté trouby 180 ˚ C a pečeme asi 60 minut, dokud cibule s brambory nejsou měkké. Pak necháme chvilku zchladnout, aby sýr trochu vychladl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.