Bramborový koláč se sýrem
90 min.
Ingredience
- 455gramůBrambory
- 450gramůListové těsto
- 1kusCibule
- 100gramůSýr ementálského typu
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto si rozdělíme na polovinu a jednu polovinu těsta si vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu, na dno dáme vrstvu brambor nakrájených na slabé plátky a pokračujeme vrstvou cibule nakrájené nadrobno, posypeme nastrouhaným sýrem ementálem, každou vrstvu osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou.
- 2Vyválíme těsto z druhé poloviny a přikryjeme tím směs, okraje stiskneme aby se nám směs nevytekla.
- 3Dáme do vyhřáté trouby 180 ˚ C a pečeme asi 60 minut, dokud cibule s brambory nejsou měkké. Pak necháme chvilku zchladnout, aby sýr trochu vychladl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.