Bramborový krém s krevetou a feferonkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 3 lžících oleje osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, očištěnou feferonku a trochu kurkumy. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory a znovu krátce osmahneme. Přilijeme vývar, 100 ml vody, povaříme asi 20 minut.
  • 2
    Očištěné a omyté krevety opékáme asi 3 minuty na lžíci oleje, potom je osolíme.
  • 3
    Feferonku vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme.
  • 4
    Nakonec do polévky vložíme krevety a každou porci ozdobíme lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.