Bramborový krém s krevetou a feferonkou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 1kusFeferony
- 30gramůZázvor celý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 800mililitrůVývar slepičí
- 100mililitrůVoda pitná
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na 3 lžících oleje osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, očištěnou feferonku a trochu kurkumy. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory a znovu krátce osmahneme. Přilijeme vývar, 100 ml vody, povaříme asi 20 minut.
- 2Očištěné a omyté krevety opékáme asi 3 minuty na lžíci oleje, potom je osolíme.
- 3Feferonku vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme.
- 4Nakonec do polévky vložíme krevety a každou porci ozdobíme lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.