Bramborový nákyp s jablky a šunkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na plátky, šunku na malé kostičky.
  • 2
    Na dno máslem vymazané dortové formy naskládáme rozkrájené brambory, osolíme, opepříme. Potom navrstvíme krájená jablka a šunku.
  • 3
    Do studeného mléka v kastrůlku dáme mouku, sůl, pepř a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, opět stálým mícháním ho v mléce rozpustíme. Teplou omáčkou přelijeme suroviny ve formě.
  • 4
    Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 35 - 40 minut.
  • 5
    Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.