Bramborový nákyp s kotletami
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůBrambory
- 8kusůVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 100gramůHrášek mražený
- 2lžíceOlej stolní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1stroužekČesnek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPepř bílý
- 1hrstBylinky čerstvé - svazek
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
44 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme je z pánve. Ve výpeku opečeme žampiony nakrájené na půlky, osolíme je a opepříme.
- 2Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem nakrájené nadrobno na něm podusíme. Zaprášíme moukou, mírně opražíme, zředíme vývarem a smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
- 3Maso, brambory a hrášek navrstvíme do vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 4Hotový nákyp podáváme posypaný sekanými čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.