Bramborový nákyp s tvarohem

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
580 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a prolisujeme. Promícháme je se žloutky, vlažným mlékem a rozdrobeným tvarohem. Osolíme a okořeníme muškátem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Směs vložíme do vymazané zapékací mísy – plníme jen do 2/3, nákyp nabyde.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.