Bramborový nákyp se šunkovým salámem
50 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 4špetkySůl
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůŠunkový salám
- 750mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté syrové brambory na struhadle nastrouháme na plátky a rozdělíme na třetiny. V mléce rozšleháme vejce a nastrouhaný sýr. Petrželovou nať drobně posekáme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, osolíme, posypeme částí petrželové natě, posypeme třetinou salámu nakrájeného na nudličky, zalijeme částí připraveného mléka, poklademe další vrstvou brambor a opět osolíme, posypeme částí drobně posekané petrželové natě, poklademe zbylou částí salámu, zalijeme částí připraveného mléka a poslední vrstvu brambor posolíme, posypeme petrželovou natí a přelijeme zbylým mlékem.
- 2Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud brambory nezezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.