Bramborový nákyp se šunkovým salámem

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté syrové brambory na struhadle nastrouháme na plátky a rozdělíme na třetiny. V mléce rozšleháme vejce a nastrouhaný sýr. Petrželovou nať drobně posekáme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, osolíme, posypeme částí petrželové natě, posypeme třetinou salámu nakrájeného na nudličky, zalijeme částí připraveného mléka, poklademe další vrstvou brambor a opět osolíme, posypeme částí drobně posekané petrželové natě, poklademe zbylou částí salámu, zalijeme částí připraveného mléka a poslední vrstvu brambor posolíme, posypeme petrželovou natí a přelijeme zbylým mlékem.
  • 2
    Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud brambory nezezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.