Bramborový nákyp se sýrem
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceOlej stolní
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
260 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozdělíme do 3 vrstev. Vymastíme si zapékací mísu olejem a klademe plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, posypeme pažitkou, zalijeme částí mléka s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem. To samé opakujeme i u dalších vrstev včetně poslední.
- 2Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 3Hotový nákyp krájíme na kostky nebo výseče, záleží na tvaru zapékací mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.