Bramborový nákyp se sýrem

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
260 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozdělíme do 3 vrstev. Vymastíme si zapékací mísu olejem a klademe plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, posypeme pažitkou, zalijeme částí mléka s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem. To samé opakujeme i u dalších vrstev včetně poslední.
  • 2
    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  • 3
    Hotový nákyp krájíme na kostky nebo výseče, záleží na tvaru zapékací mísy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.