Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů
90 min.

Ingredience
- 900gramůBrambory
- 30gramůSýr Gruyére
- 30gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžičkaSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 30gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
958 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájené vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Hotové brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme. Necháme vychladnout.
- 2Sýry nastrouháme nebo rozdrobíme a přisypeme k vychladlým bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše spolu dobře promísíme.
- 3Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho přimícháme do těsta.
- 4Těsto nandáme do vymazané formy a dáme zapéct. Pečeme při maximální teplotě 40 minut.
- 5Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.