Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů

90 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
958 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájené vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Hotové brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme. Necháme vychladnout.
  • 2
    Sýry nastrouháme nebo rozdrobíme a přisypeme k vychladlým bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše spolu dobře promísíme.
  • 3
    Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho přimícháme do těsta.
  • 4
    Těsto nandáme do vymazané formy a dáme zapéct. Pečeme při maximální teplotě 40 minut.
  • 5
    Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.