Bramborový paprikáš
60 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 10gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůKmín drcený
- 150gramůRajčata
- 150gramůPaprika zelená
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 3decilitryVoda pitná
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a zakryté dusíme přibližně 10 minut. Vsypememe prolisovaný česnek, kmín, nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme, až jsou brambory měkké, podle potřeby mírně podléváme. Vlijeme smetanu, smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.