Bramborový salát na americký způsob

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě (2,5 l voda + 0,5 lžíce mořské soli). Vaříme je asi 20 minut. V druhém kastrůlku si uvaříme 4 vejce natvrdo, vaříme je 8-10 minut.
  • 2
    Uvařené vychladlé brambory a vajíčka oloupeme a oboje nakrájíme na plátky, ale každé odložíme zvlášť.
  • 3
    Oloupeme a nakrájíme červenou cibuli. Petrželku kudrnku omyjeme a jednotlivé lístky otrháme. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na tenké proužky. Sladkokyselé okurky pokrájíme na plátky. Omyté, červené ředkvičky pokrájíme také na plátky. Kapary scedíme a necháme odkapat.
  • 4
    Bramborové plátky rozložíme na větší mísu a pokapeme je z každé strany nejdříve bílým vínem a potom dresinkem Vinaigrette, pak brambory osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem.
  • 5
    Brambory lehce promícháme se všemi ingrediencemi, jen vajíčka přimícháme až naposled.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.