Bramborový salát na americký způsob
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl mořská
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCibule červená
- 80gramůCeler řapíkatý
- 6kusůŘedkvička
- 1lžíceKapary
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1decilitrDresink Vinaigrette
- 4kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě (2,5 l voda + 0,5 lžíce mořské soli). Vaříme je asi 20 minut. V druhém kastrůlku si uvaříme 4 vejce natvrdo, vaříme je 8-10 minut.
- 2Uvařené vychladlé brambory a vajíčka oloupeme a oboje nakrájíme na plátky, ale každé odložíme zvlášť.
- 3Oloupeme a nakrájíme červenou cibuli. Petrželku kudrnku omyjeme a jednotlivé lístky otrháme. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na tenké proužky. Sladkokyselé okurky pokrájíme na plátky. Omyté, červené ředkvičky pokrájíme také na plátky. Kapary scedíme a necháme odkapat.
- 4Bramborové plátky rozložíme na větší mísu a pokapeme je z každé strany nejdříve bílým vínem a potom dresinkem Vinaigrette, pak brambory osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem.
- 5Brambory lehce promícháme se všemi ingrediencemi, jen vajíčka přimícháme až naposled.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.