Bramborový salát na německý způsob
30 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl mořská
- 6kusůCibulka jarní
- 0,5lžíceMeduňka
- 100gramůHellmann's Majonéza originál
- 1,5decilitryBujón natur kuřecí
- 1,5lžičkySůl
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě (2 litry voda + 1/2 lžíce mořská sůl).
- 2Omyjeme jarní cibulku, meduňku a kopr. Cibulku pokrájíme na kolečka, kopr pokrájíme nadrobno, meduňkové lísky odložíme na ozdobu.
- 3Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a dáme do mísy. Přidáme cibulku, majonézu, kuřecí bujon, sůl, kopr a vinný ocet.
- 4Promícháme, dochutíme pepřem a cukrem.
- 5Každou porci ozdobíme meduňkovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.