Bramborový salát po americku
40 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOcet vinný
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyOkurky
- 1lžíceKapary
- 4kusyVejce slepičí
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceKopr sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory vaříme ve slupce ve slané vodě. Slijeme vodu a teplé brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Ty skládáme do velké mísy, kde je polijeme vínem a vinným octem. Přidáme k nim jednu červenou na kolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený řapíkatý celer, jemně nasekané stonky nakládaného kopru či na malé kostičky nasekané nakládané okurky (buď jedno nebo druhé).Přidáme ještě lžíci kaparů a vejce uvařená natvrdo a pokrájená na tenká kolečka. Zasypeme drobně posekanou petrželkou, dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.