Bramborový salát s avokádem a krevetami
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůBrambory
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžičkaSirup javorový
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusAvokádo
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Jarní cibulku rozkrájíme na tenká kolečka, v míse jí smícháme s bramborami.
- 3Citrónovou šťávu, hořčici, sirup, olej, sůl a pepř smícháme do krémového dresinku. Jemně zapracujeme do brambor, zakryjeme a necháme 15 minut v chladu.
- 4Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokapeme jednou lžičkou citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Každou půlku podélně pokrájíme na tři dílky, ty následně příčně na plátky.
- 5Přidáme spolu s krevetami do salátu a jemně promícháme. Osolíme, opepříme. Listy salátu opereme, necháme okapat. Salát upravíme na listy a podáváme s bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.