Bramborový salát s čekankou

13 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, listy červené čekanky otrháme, vykrojíme tvrdá žebra a listy pokrájíme na drobné kousky, plátky šunky nakrájíme na silnější proužky, šalotku nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme najemno.
  • 2
    Do salátové mísy vsypeme brambory, cibuli, čekanku, petrželku, sůl, pepř, přilijeme olej, ocet a důkladně promícháme. Šunku osmahneme na kousku másla a jednotlivé porce salátu šunkou ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.