Bramborový salát s červenou řepou a jogurtem
60 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 200gramůČervená řepa
- 500gramůBrambory
- 2kusyOkurky nakládané
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme a necháme vychladnout.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a v ni uvaříme brambory se slupkou. Když jsou uvařené, scedíme je, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostky stejně velké, jako máme nakrájenou řepu. Brambory a řepu dáme do mísy, přidáme na malé kostky nakrájené okurky, polijeme octem, přisypeme cukr, posypeme nasekaným koprem, zalijeme jogurtem, dobře promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.