Bramborový salát s červenou řepou a okurkou
50 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 4kusyČervená řepa
- 1kusCibule červená
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaPepř 4 barev
- 1stroužekČesnek
- 1kusČekanka
- 4kusyOkurky nakládané
- 10gramůKopr čerstvý
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
28 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Zálivku připravíme tak, že smícháme stroužek prolisovaného česneku, dvě lžíce olivového oleje, stejné množství červeného vinného octa a hrst nakrájeného čerstvého kopru. Okořeníme solí a barevným pepřem. Důkladně smícháme.
- 2Předem uvaříme dvě menší červené řepy a necháme vychladnout.
- 3Také brambory nakrájené na kostičky vaříme ve slané vodě doměkka.
- 4Červenou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na kolečka.
- 5Omyjeme listy čekanky a necháme okapat.
- 6Těsně před podáváním smícháme brambory s řepou, aby se brambory nestihly obarvit od červené řepy.
- 7Na talíř nebo velkou mísu naskládáme listy čekanky, na ně kolečka okurek a jako další vrstvu červenou cibuli. Doprostřed navršíme kopeček brambor s řepou, vše přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.