Bramborový salát s červenou řepou a okurkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
28 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zálivku připravíme tak, že smícháme stroužek prolisovaného česneku, dvě lžíce olivového oleje, stejné množství červeného vinného octa a hrst nakrájeného čerstvého kopru. Okořeníme solí a barevným pepřem. Důkladně smícháme.
  • 2
    Předem uvaříme dvě menší červené řepy a necháme vychladnout.
  • 3
    Také brambory nakrájené na kostičky vaříme ve slané vodě doměkka.
  • 4
    Červenou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na kolečka.
  • 5
    Omyjeme listy čekanky a necháme okapat.
  • 6
    Těsně před podáváním smícháme brambory s řepou, aby se brambory nestihly obarvit od červené řepy.
  • 7
    Na talíř nebo velkou mísu naskládáme listy čekanky, na ně kolečka okurek a jako další vrstvu červenou cibuli. Doprostřed navršíme kopeček brambor s řepou, vše přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme snítkou čerstvého kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.