Bramborový salát s dresinkem
50 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 100gramůSalát Polníček
- 6lžicOlej salátový
- 4lžíceOcet vinný
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 5kusůŘedkvička
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme a po částečném vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Polníček omyjeme a 75 g listů rozmixujeme s horkým vývarem, olejem a octem. Osolíme, opepříme a osladíme podle chuti.
- 3Plátky brambor smícháme s dresinkem a necháme odležet asi 1 hodinu.
- 4Ředkvičky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vejce vařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na dílky. Ředkvičky, vejce a zbylý polníček zlehka vmícháme do salátu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.